İngilizce Öğretmenlerinin Buluşma Noktası

Tam Versiyon: Bu öğretmenin yaptığı doğru mudur?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.

Senaryo

=========================================================================

Sevim öğretmen bir ingilizce öğretmenidir. Yaptığı sınav sonunda sevdiği bir öğrencisi olan Aslı'nın notunu 82 den 85 yapar. Öğretmeninin de insiyatifiyle Aslı'nın ingilizce sene sonu notu 5 olur. Okul sonunda, müdür Hasan Bey yapılan not hesaplamalarından sonra okul birincisini açıklar. Okulun sevilen, saygılı ve başarılı öğrencisi Seda birinci olmuştur. Seda bu sevincini arkadaşı ve ailesiyle paylaşır. ÖSS sınavından birkaç gün önce okul müdürü Hasan Bey, Seda'nın babasını arar ve not hesaplamalarında 0,02lik çok küçük bir yanlışlık olduğunu, Seda'nın okul birincisi olmadığını, Aslı'nın okul birincisi olduğunu söyler. Başka bir deyişle eğer Sevim öğretmen Aslı'nın notunu 85 e tamamlamasaydı Seda birinci olacaktır. Sınav stresinden dolayı zaten zor günler geçiren Seda bu haber üzerine daha da yıkılır ve sınavı kazanamaz. Olayın da verdiği üzüntü ve sinirle "buna sebep olan her kim varsa onlara hakkımı helal etmiyorum" der.
===========================================================================

Senaryomuz bu şekilde. Sorumuz Sevim öğretmenin notu 85'e tamamlamasının doğru olup olmadığı. Bir öğretmen not verme konusunda sonuçlarını düşünerek çok hassas olmalı mıdır? Öğrenci ne aldıysa onu mu vermelidir yoksa birine ne kadar verdiyse diğerlerine de o kadar mı + not vermelidir? Haklı olan ya da haksız olan kimdir? Yorumlarınızı paylaşalım.

* Senaryodaki kişi isimleri tamamen hayal ürünüdür. Gerçek kişilerle alakası yoktur
çok hassas bir konu ve çok tanıdık bir sahne. en korktuğum şeylerden bu not verme konusu. muhakkak bir öğretmenin gözde öğrencisi olacak. öğrenci 82 ile de bırakılmaz ama sonuçlarını düşünerek artı not vermeli.
ben olsam hangi durumda ne kadar not verdiysem, aynı durumda diğer öğrencilere de artı o kadar not verirdim..
çok saçmalanmış bi 3 puan bu kadar hassas deildir ayrıca seda bütün sene çalışmış bi son gün 2. olduunu duyuncamı üzülmüş allah gözünü doyursun onn 2.lik az mı?

dido483 Yazan:
çok saçmalanmış bi 3 puan bu kadar hassas deildir ayrıca seda bütün sene çalışmış bi son gün 2. olduunu duyuncamı üzülmüş allah gözünü doyursun onn 2.lik az mı?

3 puan bu kadar hassas değildir diyorsunuz senaryoya göre aradaki fark 0,02. Okul birinciliği ve okul ikinciliği arasında büyük fark vardır. Okul birincileri için üniversiteler ayrı kontenjan açarlar. Daha düşük puanlarla iyi üniversitelere girebilirler. Ama burada üzerinde durulması gereken zaten Seda'nın yaşadığı psikolojik durum.

Durumdan açıkça belliki aslı da sadece öğretmeninin verdgı 3 puanla bırıncı olmamıs. Demekkı dıger derslerındede basarılı bır ogrencı. Öğretmenın notları ek puan vererek tamamlaması ve bu konudakı esneklıgı seda ve dıger basarılı ogrencıler ıcınde gecerlı olmalı bence. casedeki seda bıraz hırslı bır ogrencı sanırım. açıkça bellıkı bunu aslıda en az onun kadar haketmıs . o 3 puan olmasaydı okulda yıne basarılı ogrencıler sıralamasında ust sıralarda yer alacaktı. Not yukseltme konusunda esıt ve adıl olmalıyız. Ben daha goreve baslamadım son sınıf ogrencısıyım bu yuzden konumak kolay tabı gıbı bı yorum gelebılır cevabıma. Smile) su an pratıkte ollmasada teorıde fıkrım bu benımSmile) dusuncelerınızı paylasırsnız sevınırım
Katılıyorum öğretmen açısından not vermek sorunlu bir iştir. "Öğrencinin hakkını verememek ya da haksız not vermek" çoğu öğretmenin kafasını kurcalayan bir durum. Bana göre bir öğretmen bol keseden not saçmamalı. Her açıdan kötü sonuçlara sebep olabilir bu ama şuna da inanıyorum ki yazılı sınavlı not sisteminde öğretmenin hakkını vererek doğru not vermesi neredeyse imkansızdır. Öğrenci sınavdan bir gün önce sabahlara kadar çalışıp da mı aldı o notu? Kopya mı çekti? Attı tuttu mu? Bundan dolayı yazılı sınavın not verme konusunda sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
öğrenci ne kadar puan aldıysa o kadar verilmeli.fazla puan verilmemeli.fazla puan verilirse ölçme hatası olur.iyi akşamlar.....
Burada hata tabikide okul müdüründedir. Çünkü sedanın sınavı kazanamayışının nedeni yapılan hata sonucu moralinin bozulmasidir. Eğer bu hata olmasaydi iki öğrencide sınavı kazanabilirdi...
Tabiki okul müdürü haksız. Böylesine hayati bir konuda hata yapmak kötü sonuçlar getirir. Daha çok üzerinde durmamız gereken nokta öğretmenlerin kanaat notu kullanımı veya kullanımındaki dozu olmalı bence.
öğretmenin olayın bu boyutlarını hesaplayarak böle bişe yaptığını sanmıyorum zaten genelde kusurleri tamamlama denen bi olay war öğretmenlerimizde,bende daha son sınıf öğrencisiyim,ikisininde başarılı olduğunu we aslının sadece ingilizce öğretmenin werdiği o 3 puanla birinci olmadığını söleyen hocamıza katılıyorum, bence öğretmenler kanaat notlarını kullanmalı we bunu sadece not yükseltmede yapmalı diye düşünüyorum, çünkü öğrencilerden her ortamda başarılı olmalarını bekleyemeyiz
Sayfa: 1 2
Referans URL