Evet arkadaşlar tartışılan konulardan birisi de öğrencilere ödev vermek. Biz de forumumuzda bu konuyu masaya yatıralım

Sizce ödev verilmeli mi verilmemeli mi? Verilmeli ise derecesi ve şekli nasıl olmalıdır? Ödev verilmesinin veya verilmemesinin yararları ve zararları neler olabilir? Buyrun arkadaşlar meydan sizin

söz konusu ingilizce ise kesinlikle ödev verilmeli..öğrencileri sıkmayacak kadar olmalı ama..ingilizce yeni öğrenenler için çok nankör bir derstir..tekrar edilmezse çok çabuk unutulur
Sizce ödev şekli nasıl olmalıdır hocam? Mesela en klasik ödev şeklidir "workbook'dan 3. üniteyi yapın gelin".
Ben kesinlikle ödev verilmesi taraftarıyım.Ama tabiki miktarı öğrenciyi çok fazla bunaltmayacak kadar olmalı.Ayrıca ödevler dediğiniz gibi sürekli 'workbook' tan değil farklı kaynaklardan, farklı türlerde de olmalı. Örneğin grup çalışmalarının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. hem öğretici hem de eğlenceli.
ewet arkadaşlar bence de ödev kesinlikle verilmeli.ama ögrencılerin durumları seviyeleri baz alınarak ödev şekli belirlenmeli diye düşünüyorum.mesela eger lise ögrencisine workbooktan su üniteyi yap dersen buyuk ıhtımalle yapan bir arkadaşından alıp yapar ödevin bi anlamı olmaz.kısacası onların ilgisini cekecek:arastırma konusu olabılır bı ıngilizce prıgram (radyo-tv)gıbı dınleme odevlerı olabılır dıye dusunuyorum tabi odev onların cok fazla zamanını almamalı bu da cokk onemli..
Aslında bu konu gerçekten çok önemli.Çünkü çevremde gözlemlediğim kadarıyla öğrenciler ya ödevlerini yapmak istemiyorlar ya da başkalarına yaptırıyorlar.Veya Son çare olarak sınıfta arkadaşlarından geçiriyorlar..
bunun en önemli sebebi de öğrenci ödevi zor buluyor dersi iyi anlamadığından dolayı ya da ödevlerin yoğunluğundan yakındığı için yapmak istemiyor..
Biz öğretmenlerin yapması gereken de öncelikle öğrencilere ödevin önemini anlatmak.Bu onlardan tavsiye alınarak yapılırsa daha iyi olur.Yani onlarla istişare ederek bu konuda onlardan çözüm isteyebiliriz..